Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotlety z piersi kurczaka to szybki pomysł na obiad, kiedy w twojej lodówce zostało jeszcze mięso. Dobierz dodatki i przygotuj danie na ciepło w kilka minut. Przepis ten jest prawdziwym skarbem w rodzinnej księdze przepisów.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2204
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4720
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 62
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2204
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4720
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 62
Składniki
Fileta z kurczaka pokrój jak najdrobniej się da. Posól go i popieprz z każdej strony. Cebulę posiekaj. Przełóż całość do miski, a następnie dodaj ser tarty. Wbij jajko, wsyp mąkę pszenną i całość dopraw. Wymieszaj dokładnie, aby składniki równomiernie się rozłożyły.
Rozgrzej patelnię z olejem. Nakładaj siekane kotlety łyżką i delikatnie spłaszcz. Smaż na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony. Kotlety powinny zrobić się rumiane.
Siekane kotlety z piersi kurczaka podawaj z ulubionym sosem na zimno.