Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tureckie pieczone bądź smażone ruloniki z ciasta filo lub yufka nadziewane słonym serem typu feta. Bardzo smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40692
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 425
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9321
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40692
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 425
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9321
Składniki
na maśle podsmażyć cebulę, dodać ciepłe utłuczone ziemniaki, pokruszony ser, sol, pieprz paprykę oraz natkę pietruszki. Wszytko dokładnie wymieszać.
Na stole ułożyć dwa arkusze ciasta filo. Pokroić z góry do dołu na 4 pasy. Na górze umieścić nadzienie; zostawiając po bokach trochę wolnego miejsca i zwijać.
Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Posmarować rozmąconym jajkiem, posypać czarnuszką i piec w piekarniku nagrzanym do 200st ok 15-18 minut na złoty kolor.