Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5887
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9714
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5887
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9714
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Składniki
Skrzydełka umyć pod bieżącą wodą i dobrze osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, dokładnie rozetrzeć z przyprawą warzywną do drobiu. Natrzeć taką mieszanką skrzydełka. Miód przełożyć do rondelka, wymieszać z pieprzem, papryką i cynamonem. Postawić na małym ogniu i powoli doprowadzić do wrzenia. Każde skrzydełko z osobna zanurzyć w miodowym sosie i odłożyć, aby masa zastygła. Na patelni rozgrzać olej i na gorącym tłuszczu smażyć skrzydełka z obu stron na złoty kolor.