Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2024
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Prosto, smacznie i zdrowo.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 222
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 712
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1414
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 222
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 712
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1414
Składniki
Przyprawy mieszamy w naczyniu razem z sokiem z limonki lub cytryny oraz czosnkiem. Jeśli świeży -miażdżymy w prasce po obraniu, a następnie dodajemy skrzydełka pocięte na pół w miejscu zgięcia.
Przyprawione skrzydełka przykrywamy folią i zostawiamy na 2 godziny.
Skrzydełka układamy na blasze do pieczenia posmarowanej niewielką ilością oleju, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami jak kolby kukurydzy czy pieczywo.