Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2024
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Prosto, smacznie i zdrowo.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12568
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12568
Składniki
Przyprawy mieszamy w naczyniu razem z sokiem z limonki lub cytryny oraz czosnkiem. Jeśli świeży -miażdżymy w prasce po obraniu, a następnie dodajemy skrzydełka pocięte na pół w miejscu zgięcia.
Przyprawione skrzydełka przykrywamy folią i zostawiamy na 2 godziny.
Skrzydełka układamy na blasze do pieczenia posmarowanej niewielką ilością oleju, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami jak kolby kukurydzy czy pieczywo.