Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2024
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Prosto, smacznie i zdrowo.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1726
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2250
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 52
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 135
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1359
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1726
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2250
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 52
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 135
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1359
Składniki
Przyprawy mieszamy w naczyniu razem z sokiem z limonki lub cytryny oraz czosnkiem. Jeśli świeży -miażdżymy w prasce po obraniu, a następnie dodajemy skrzydełka pocięte na pół w miejscu zgięcia.
Przyprawione skrzydełka przykrywamy folią i zostawiamy na 2 godziny.
Skrzydełka układamy na blasze do pieczenia posmarowanej niewielką ilością oleju, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami jak kolby kukurydzy czy pieczywo.