Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty obiad podany w nieco inny sposób. Jego zaletą jest to, że przygotowanie trwa kilka chwil.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 46
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5540
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 46
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5540
Składniki
Skrzydełka obtoczyć w przyprawach i odstawić do lodówki na ok godzinę.
Następnie rozmącić jajko oraz uprażyć płatki migdałów na suchej patelni.
Skrzydełka obtoczyć w jajku, a następnie w płatkach migdałów.
Skrzydełka podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Następnie do formy do pieczenia przełożyć skrzydełka. Zalać je pozostałym jajkiem oraz tłuszczem. Piec w 180 stopniach C przez 15 minut na góra-dół.
W tym czasie przygotować sałatkę. Sałatę przełożyć do miski. Dodać obrane i podzielone na cząstki mandarynki. W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę, ocet oraz przyprawy. Wszystko wymieszać.
Danie podawać z ziemniakami lub z puree z warzyw. Smacznego! :)