Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty obiad podany w nieco inny sposób. Jego zaletą jest to, że przygotowanie trwa kilka chwil.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1606
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1036
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1606
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1036
Składniki
Skrzydełka obtoczyć w przyprawach i odstawić do lodówki na ok godzinę.
Następnie rozmącić jajko oraz uprażyć płatki migdałów na suchej patelni.
Skrzydełka obtoczyć w jajku, a następnie w płatkach migdałów.
Skrzydełka podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Następnie do formy do pieczenia przełożyć skrzydełka. Zalać je pozostałym jajkiem oraz tłuszczem. Piec w 180 stopniach C przez 15 minut na góra-dół.
W tym czasie przygotować sałatkę. Sałatę przełożyć do miski. Dodać obrane i podzielone na cząstki mandarynki. W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę, ocet oraz przyprawy. Wszystko wymieszać.
Danie podawać z ziemniakami lub z puree z warzyw. Smacznego! :)