Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu mogliśmy pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa. Musztarda tanieje, więc póki co, ‘trza’ korzystać. A tak całkiem serio, to opróżniamy ostatki słoiczków z lodówki. W ręce wpadła musztarda ze smażoną cebulą. Reszta potoczyła się jak zwykle. Z górki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1989
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1667
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1989
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1667
Składniki
Mięso myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Lekko oprószamy solą. Musztardę, olej, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, przyprawy mieszamy. Dodajemy do skrzydełek, dokładnie łączymy. Odstawiamy na godzinę. Po tym czasie układamy kurczaka na blaszkę, smarujemy marynatą i zapiekamy 35 minut w temperaturze 180°C.