Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idziemy o zakład, że w waszych zamrażarkach znajdzie się wiele produktów, z których przyrządzić można niesamowity obiad. Tym razem wylosowaliśmy skrzydełka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1491
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5981
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1491
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5981
Składniki
Skrzydełka dzielimy na kawałki. Szalotki kroimy w krążki, czosnek siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i smażymy. Następnie dodajemy szalotki, smażymy dalej, czosnek, smażymy jeszcze chwilę, zalewamy sokiem z pomarańczy i bulionem. Przykrywamy, dusimy na wolnym ogniu przez 10 min. Następnie dodajemy zioła, cukier, paprykę, dusimy chwilę na wolnym ogniu. Mąkę mieszamy w zimnej wodzie, dodajemy do całości. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.