Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idziemy o zakład, że w waszych zamrażarkach znajdzie się wiele produktów, z których przyrządzić można niesamowity obiad. Tym razem wylosowaliśmy skrzydełka.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40598
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 970
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 242
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3299
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40598
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 970
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 242
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3299
Składniki
Skrzydełka dzielimy na kawałki. Szalotki kroimy w krążki, czosnek siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i smażymy. Następnie dodajemy szalotki, smażymy dalej, czosnek, smażymy jeszcze chwilę, zalewamy sokiem z pomarańczy i bulionem. Przykrywamy, dusimy na wolnym ogniu przez 10 min. Następnie dodajemy zioła, cukier, paprykę, dusimy chwilę na wolnym ogniu. Mąkę mieszamy w zimnej wodzie, dodajemy do całości. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.