Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie spadł pierwszy śnieg, więc gdy wstałam wymyśliłam sobie inny obiad niż zawsze, mam nadzieję że przypadnie wam do gustu. Jest trochę pracy przy tym daniu zwłaszcza przy pieczeniu bo dość długo ale efekt końcowy wow, polecam.
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 369
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 173
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 204
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 269
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 369
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 173
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 204
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 269
Składniki
Skrzydełka umyć i osuszyć.
Dodać przyprawy, pieprz cytrynowy, paprykę słodką, zioła prowansalskie, drobno pokrojony czosnek, olej oraz jarzynkę.
Wszystko wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki.
Do naczynia żaroodpornego wsypać surowy ryż.
Na ryżu ułożyć pokrojoną w kółka cebulę.
W międzyczasie przygotować sos, w wodzie rozpuścić masło, keczup i cukier.
Na ryżu z cebulą ułożyć skrzydełka.
Zalać sosem przygotowanym wcześniej.
Wstawić do piekarnika ustawić na 190 stopni i piec 1 i 45 minut co jakiś czas przekręcając skrzydełka.
Podawać z ulubioną surówką, u mnie akurat moje ukochane opieńki w occie.