Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie spadł pierwszy śnieg, więc gdy wstałam wymyśliłam sobie inny obiad niż zawsze, mam nadzieję że przypadnie wam do gustu. Jest trochę pracy przy tym daniu zwłaszcza przy pieczeniu bo dość długo ale efekt końcowy wow, polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1158
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5692
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8779
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18224
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1158
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5692
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8779
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18224
Składniki
Skrzydełka umyć i osuszyć.
Dodać przyprawy, pieprz cytrynowy, paprykę słodką, zioła prowansalskie, drobno pokrojony czosnek, olej oraz jarzynkę.
Wszystko wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki.
Do naczynia żaroodpornego wsypać surowy ryż.
Na ryżu ułożyć pokrojoną w kółka cebulę.
W międzyczasie przygotować sos, w wodzie rozpuścić masło, keczup i cukier.
Na ryżu z cebulą ułożyć skrzydełka.
Zalać sosem przygotowanym wcześniej.
Wstawić do piekarnika ustawić na 190 stopni i piec 1 i 45 minut co jakiś czas przekręcając skrzydełka.
Podawać z ulubioną surówką, u mnie akurat moje ukochane opieńki w occie.