Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie spadł pierwszy śnieg, więc gdy wstałam wymyśliłam sobie inny obiad niż zawsze, mam nadzieję że przypadnie wam do gustu. Jest trochę pracy przy tym daniu zwłaszcza przy pieczeniu bo dość długo ale efekt końcowy wow, polecam.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 19
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 48
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 138
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 313
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 19
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 48
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 138
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 313
Składniki
Skrzydełka umyć i osuszyć.
Dodać przyprawy, pieprz cytrynowy, paprykę słodką, zioła prowansalskie, drobno pokrojony czosnek, olej oraz jarzynkę.
Wszystko wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki.
Do naczynia żaroodpornego wsypać surowy ryż.
Na ryżu ułożyć pokrojoną w kółka cebulę.
W międzyczasie przygotować sos, w wodzie rozpuścić masło, keczup i cukier.
Na ryżu z cebulą ułożyć skrzydełka.
Zalać sosem przygotowanym wcześniej.
Wstawić do piekarnika ustawić na 190 stopni i piec 1 i 45 minut co jakiś czas przekręcając skrzydełka.
Podawać z ulubioną surówką, u mnie akurat moje ukochane opieńki w occie.