Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, aromatyczne, nadają się na obiad, przystawkę, można je zjeść na ciepło, ale również smakują na zimno. Można je podać z ziemniakami, ryżem, kaszą z chlebem, z czym kto lubi.
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 575
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 809
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 190
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 575
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 809
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 190
Składniki
Pozbywam się kości ze skrzydełek, z dwóch pierwszych części, ostatnią można odciąć, ja zostawiłam.
Przygotowuję marynatę: olej z przyprawą do gyrosa.
Wkładam skrzydełka do marynaty i wstawiam do lodówki.
Ścieram pieczarki na tarce o grubych oczkach.
Kroję cebule na drobne kawałki.
Siekam pietruszkę.
Rozgrzewam masło na patelni, smażę cebulę, jak już jest trochę podsmażona dodaję pieczarki i duszę do odparowania wody.
Wykładam farsz do miski i jaki trochę przestygnie dodaję pietruszkę, dodaję: sól, pieprz i słodką paprykę.
Przestudzonym farszem nadziewam skrzydełka i układam je w prodiżu (można w piekarniku). Jak już wszystkie ułożę wlewam marynatę i dolewam wody, tak do wysokości 2/3 skrzydełek. I piekę do złotej skórki.
Gotowe.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Dania główne
Żeberka pieczone
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Niepowtarzalna, niebanalna, oryginalna, pyszna, świąteczna tarta z białą kieł...
Odsłon: 15
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Wyborny filet z kurczaka na wielkanocny stół. polecam ten przepis.
Odsłon: 1901