Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, aromatyczne, nadają się na obiad, przystawkę, można je zjeść na ciepło, ale również smakują na zimno. Można je podać z ziemniakami, ryżem, kaszą z chlebem, z czym kto lubi.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 929
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 929
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Składniki
Pozbywam się kości ze skrzydełek, z dwóch pierwszych części, ostatnią można odciąć, ja zostawiłam.
Przygotowuję marynatę: olej z przyprawą do gyrosa.
Wkładam skrzydełka do marynaty i wstawiam do lodówki.
Ścieram pieczarki na tarce o grubych oczkach.
Kroję cebule na drobne kawałki.
Siekam pietruszkę.
Rozgrzewam masło na patelni, smażę cebulę, jak już jest trochę podsmażona dodaję pieczarki i duszę do odparowania wody.
Wykładam farsz do miski i jaki trochę przestygnie dodaję pietruszkę, dodaję: sól, pieprz i słodką paprykę.
Przestudzonym farszem nadziewam skrzydełka i układam je w prodiżu (można w piekarniku). Jak już wszystkie ułożę wlewam marynatę i dolewam wody, tak do wysokości 2/3 skrzydełek. I piekę do złotej skórki.
Gotowe.