Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na rodzinny obiad.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 204
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 204
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą. W salaterce wymieszać sos adżika, majonez, miód, musztardę, paprykę i przyprawę staropolską. Skrzydełka przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać z marynatą. Pozostawić na 2 godziny w lodówce. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzone oprószyć przyprawą i dodać masło. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać skrzydełka. Nadmiar marynaty wylać na skrzydełka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po 30 minutach pieczenia dołożyć na blaszkę ziemniaki. Skrzydełka i ziemniaki podać z surówką. Smacznego