Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na rodzinny obiad.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8386
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6706
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327104
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8386
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6706
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327104
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą. W salaterce wymieszać sos adżika, majonez, miód, musztardę, paprykę i przyprawę staropolską. Skrzydełka przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać z marynatą. Pozostawić na 2 godziny w lodówce. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzone oprószyć przyprawą i dodać masło. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać skrzydełka. Nadmiar marynaty wylać na skrzydełka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po 30 minutach pieczenia dołożyć na blaszkę ziemniaki. Skrzydełka i ziemniaki podać z surówką. Smacznego