Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko - ostre skrzydełka pieczone w piekarniku. Cebulki, dzięki nocy spędzonej w marynacie są miękkie i aromatyczne.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 223
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1332
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8862
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 223
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1332
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8862
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy. Cebulki kroimy na pół. Skrzydełka i cebulki zalewamy marynatą i dokładnie mieszamy. Wszystkie kawałki muszą być dokładnie obtoczone. Mięso z cebulami powinno się marynować całą noc. Wyciągamy z lodówki na godzinę przed pieczeniem, aby się ogrzało.
Układamy na blasze wyłożonej folią lub papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach przez 40 minut. Na ostatnie 8 minut można włączyć termoobieg. Podajemy z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.