Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-04-2021
Drób od dziesięcioleci wiedzie prym na polskich stołach. Podajemy go w różny, najczęściej wytrawny sposób. Wg mnie idealnie komponuje się ze słodkimi dodatkami, o owocach już nie wspomnę. Tak więc korzystając z pomysłu na żeberka pieczone w coli, wykorzystałem ten patent na nieco szybsze, lecz równie smakowite danie. Serdecznie zapraszam do wypróbowania i podzielenia się opinią.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30235
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2246
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30235
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2246
Składniki
Mięso oczyszczamy, nacieramy solą. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, sosem sojowym, słodką papryką i ostrą. Dodajemy do coli. Marynatą zalewamy skrzydełka, obtaczamy tak, by całe było nią pokryte. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy marynatą i wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika, zapiekamy 30 min pod przykryciem, następnie 15 min bez przykrycia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.