Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis. Sos bbq idealnie komponuje się z solonym śledziem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3694
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 437
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3694
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 437
Składniki
Suszone śliwki wkładamy do ciepłej wody i moczymy przez kilka godzin. Cebulę, pomidory i namoczone śliwki kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulkę. Następnie dodajemy pomidory, śliwki, sos sojowy, paprykę wędzoną i pieprz. Dusimy przez kilka minut.
Zawartość patelni blendujemy z dodatkiem łyżeczki musztardy na gładki sos.
Solone śledzie namaczamy przez około 12 godzin.
Namoczone śledzie kroimy na kawałki i dodajemy do przygotowanego sosu. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę aby smaki się połączyły. Smacznego!