Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śledź w pieprzowym sosie, gotowane fasolki kolorowe z puszki , Cebula, frytki, liście sałat rozmaitych , ser ( np. wasabi, cheddar) , kukurydza, ziele cząbru oraz ziarenka fenkułu . A wszystko ułożone naprzemiennie warstwami i zapieczone w piekarniku ( 180 stopni celsjusza do 20 minut) . Pysznie i świątecznie je dziś
foremka do pieczenia
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8534
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 570
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8534
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 570
Składniki
Do małej foremki ( np. Metalowa , aluminiowa...) wkładamy na spód śledzie z sosem pieprzowym a na to idą fasolki i kukurydza. Następnie kładziemy liście rozmaitych sałat. Na to idą gotowe frytki. A na frytki plastry sera i dekoracja z garski ziaren kukurydzy i plasterków marchewki . Całość wędruje do pikarnika nagrzanego ( 180 stopni celsjusza ) na ok. 20 minut aż się ser roztopi . Podajemy na gorąco jako samodzielbe danie lub przekąskę.