Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne śledzie w oleju rydzowym, idealnie sprawdzą się na świątecznym stole. Szybkie wykonanie, fantastyczny smak i zachęcający wygląd. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim Wesołych Świąt!!!
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2313
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 366
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 226
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2313
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 366
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 226
Składniki
Śledzia należy delikatnie przepłukać w zimnej wodzie, pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w cienkie plasterki, cebulę w piórka, czosnek drobno posiekać. Cebulę wrzucamy do miski i zalewamy wrzątkiem, odstawiamy a 2 minuty aby zmiękła, odcedzamy. Słoiki należy dokładnie umyć i wyparzyć, następnie układamy w nich warstwowo kolejno, składniki: cebulę, ogórki, peperoncino, czosnek i tak na przemian. Na sam koniec zalewamy słoiki olejem rydzowym, aby przykrył wszystkie składniki w słoikach. Śledzie odstawiamy do lodówki na 2 dni, po tym czasie są idealne do jedzenia, do śledzi wystarczy tylko chrupiące pieczywo. Gotowe !!! Smacznego!!!