Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne śledzie w oleju rydzowym, idealnie sprawdzą się na świątecznym stole. Szybkie wykonanie, fantastyczny smak i zachęcający wygląd. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim Wesołych Świąt!!!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 456
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 160
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 308
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 150
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 101
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 456
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 160
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 308
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 150
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 101
Składniki
Śledzia należy delikatnie przepłukać w zimnej wodzie, pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w cienkie plasterki, cebulę w piórka, czosnek drobno posiekać. Cebulę wrzucamy do miski i zalewamy wrzątkiem, odstawiamy a 2 minuty aby zmiękła, odcedzamy. Słoiki należy dokładnie umyć i wyparzyć, następnie układamy w nich warstwowo kolejno, składniki: cebulę, ogórki, peperoncino, czosnek i tak na przemian. Na sam koniec zalewamy słoiki olejem rydzowym, aby przykrył wszystkie składniki w słoikach. Śledzie odstawiamy do lodówki na 2 dni, po tym czasie są idealne do jedzenia, do śledzi wystarczy tylko chrupiące pieczywo. Gotowe !!! Smacznego!!!