Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne śledzie w oleju rydzowym, idealnie sprawdzą się na świątecznym stole. Szybkie wykonanie, fantastyczny smak i zachęcający wygląd. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim Wesołych Świąt!!!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Śledzia należy delikatnie przepłukać w zimnej wodzie, pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w cienkie plasterki, cebulę w piórka, czosnek drobno posiekać. Cebulę wrzucamy do miski i zalewamy wrzątkiem, odstawiamy a 2 minuty aby zmiękła, odcedzamy. Słoiki należy dokładnie umyć i wyparzyć, następnie układamy w nich warstwowo kolejno, składniki: cebulę, ogórki, peperoncino, czosnek i tak na przemian. Na sam koniec zalewamy słoiki olejem rydzowym, aby przykrył wszystkie składniki w słoikach. Śledzie odstawiamy do lodówki na 2 dni, po tym czasie są idealne do jedzenia, do śledzi wystarczy tylko chrupiące pieczywo. Gotowe !!! Smacznego!!!