Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne śledzie w oleju rydzowym, idealnie sprawdzą się na świątecznym stole. Szybkie wykonanie, fantastyczny smak i zachęcający wygląd. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim Wesołych Świąt!!!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9517
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 166
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9517
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 166
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Składniki
Śledzia należy delikatnie przepłukać w zimnej wodzie, pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w cienkie plasterki, cebulę w piórka, czosnek drobno posiekać. Cebulę wrzucamy do miski i zalewamy wrzątkiem, odstawiamy a 2 minuty aby zmiękła, odcedzamy. Słoiki należy dokładnie umyć i wyparzyć, następnie układamy w nich warstwowo kolejno, składniki: cebulę, ogórki, peperoncino, czosnek i tak na przemian. Na sam koniec zalewamy słoiki olejem rydzowym, aby przykrył wszystkie składniki w słoikach. Śledzie odstawiamy do lodówki na 2 dni, po tym czasie są idealne do jedzenia, do śledzi wystarczy tylko chrupiące pieczywo. Gotowe !!! Smacznego!!!