Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno na Kaszubach to regionalna potrawa:) Ja nie jestem z Kaszub, ale u mnie w domu od zawsze się takie jadło:) Pychota.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1836
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17896
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1836
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17896
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Składniki
Śledzie umyć i wymoczyć w mleku. Najlepiej godzinę. Filety skropić cytryną. Ale nie ma takiej potrzeby. Można sok z cytryny potem użyć po prostu do doprawienia śmietanki. Wedle uznania.
Cebulę kroimy w piórka, posypujemy odrobiną cukru w celu zmiękczenia cebuli. Odstawiamy. Obieramy jabłka ze skórki i kroimy w zapałki lub półksiężyce, ale bardzo cienko. Łączymy cebulę, jabłka i śmietanę. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy pokrojone filety śledziowe. Podajemy z ziemniakami w mundurkach:) Koniecznie:)