Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź w jogurcie ze startymi jabłkami doskonale sprawdzi się zarówno podczas świąt, jak i w powszednie dni. Prosto, lekko i smacznie! Klasyka polskiej kuchni w najlepszym wydaniu!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13097
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2479
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3611
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13097
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2479
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3611
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Składniki
Śledzie moczymy przez około 10 godzin wymieniając wodę w połowie czasu moczenia.
Następnie filety kroimy na mniejsze kawałki.
Do oddzielnej miski dodajemy starte jabłka, pokrojoną drobno cebulę, posiekany koperek, jogurt, sok z cytryny, miód, musztardę oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy.
Na talerzu układamy warstwami kawałki śledzia i sos jabłkowy.
Przed podaniem schładzamy w lodówce. Smacznego.