Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż, tuż, a na Święta no cóż, pyszne słodkie polędwiczki z pieczarkami, marchewkami, ananasami, podane z kopytkami lub ziemniakami.
1. Polędwiczki wieprzowe myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbijamy solimy i prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości, można podlać wodą.
2. Na drugiej patelni prużymy obraną, pokrojoną drobno cebulę. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki.
3. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do warzyw, doprawiamy solą oraz pieprzem.
4. Pod koniec prużenia dodajemy pokrojone w słupki papryki.
5. Następnie robimy sos, zalewę z ananasów przelewamy do naczynia, wlewamy sos sojowy, ocet, ketchup, miód i mieszamy. Sos łączymy z warzywami.
6. Ananasa kroimy w kostkę, przekładamy do warzyw.
7. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody i hartują wlewamy do sosu, 10 minut gotujemy.
8. Na koniec warzywa łączymy z mięsem.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
Polędwica wieprzowa ,to delikatne i smaczne mięso,odpowiednio przygotowane ,t...
Odsłon: 1371
Aromatyczne i delikatne polędwiczki na niedzielny obiad.
Odsłon: 1852
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 10
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 447
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 10
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 447
Składniki
1. Polędwiczki wieprzowe myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbijamy solimy i prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości, można podlać wodą. 2. Na drugiej patelni prużymy obraną, pokrojoną drobno cebulę. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki. 3. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do warzyw, doprawiamy solą oraz pieprzem. 4. Pod koniec prużenia dodajemy pokrojone w słupki papryki.
5. Następnie robimy sos, zalewę z ananasów przelewamy do naczynia, wlewamy sos sojowy, ocet, ketchup, miód i mieszamy. Sos łączymy z warzywami.
6. Ananasa kroimy w kostkę, przekładamy do warzyw. 7. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody i hartują wlewamy do sosu, 10 minut gotujemy. 8. Na koniec warzywa łączymy z mięsem.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Delikatne placki z cukinii
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Dania główne
Racuchy na maślance
Delikatne placki z cukinii
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 12
Acqua pazza- Szalona woda
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 10