Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż, tuż, a na Święta no cóż, pyszne słodkie polędwiczki z pieczarkami, marchewkami, ananasami, podane z kopytkami lub ziemniakami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Składniki
1. Polędwiczki wieprzowe myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbijamy solimy i prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości, można podlać wodą. 2. Na drugiej patelni prużymy obraną, pokrojoną drobno cebulę. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki. 3. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do warzyw, doprawiamy solą oraz pieprzem. 4. Pod koniec prużenia dodajemy pokrojone w słupki papryki.
5. Następnie robimy sos, zalewę z ananasów przelewamy do naczynia, wlewamy sos sojowy, ocet, ketchup, miód i mieszamy. Sos łączymy z warzywami.
6. Ananasa kroimy w kostkę, przekładamy do warzyw. 7. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody i hartują wlewamy do sosu, 10 minut gotujemy. 8. Na koniec warzywa łączymy z mięsem.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.