Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone skrzydełka pasujące do każdego obiadu smakują wybornie I znikają z talerza błyskawicznie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Skrzydełka umyć, oczyścić I osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. W misce z oliwy, miodu, syropy klonowego i ketchupu przygotować Sos. Do sosu dodać resztę przypraw ( ilość przypraw i proporcje według uznania ). Do tak przygotowanej marynaty przełożyć Skrzydełka i dobrze je otoczyć z każdej strony. Miskę przykryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na jakieś 24 godziny. Po tym czasie Skrzydełka ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec w piekarniku nagrzanym do 170⁰C przez około 30 - 35 minut aż mięso będzie miało ładny brązowy kolor. Skrzydełka co jakiś czas obracać aby nie przywarły do blachy. Podawać do obiadów z sorowkami lub jako samodzielna przekąskę. Gotowe. SMACZNEGO!!!