Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone skrzydełka pasujące do każdego obiadu smakują wybornie I znikają z talerza błyskawicznie.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6727
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 220
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 155
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 409
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6727
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 220
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 155
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 409
Składniki
Skrzydełka umyć, oczyścić I osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. W misce z oliwy, miodu, syropy klonowego i ketchupu przygotować Sos. Do sosu dodać resztę przypraw ( ilość przypraw i proporcje według uznania ). Do tak przygotowanej marynaty przełożyć Skrzydełka i dobrze je otoczyć z każdej strony. Miskę przykryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na jakieś 24 godziny. Po tym czasie Skrzydełka ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec w piekarniku nagrzanym do 170⁰C przez około 30 - 35 minut aż mięso będzie miało ładny brązowy kolor. Skrzydełka co jakiś czas obracać aby nie przywarły do blachy. Podawać do obiadów z sorowkami lub jako samodzielna przekąskę. Gotowe. SMACZNEGO!!!