Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe z warzyw i kiełbasy
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1298
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1298
Składniki
Kiełbasę kroimy i smażymy z dwóch stron na suchej patelni. Gdy już wypuści z siebie tłuszcz zdejmujemy ją, odkładamy i na tłuszczu z kiełbasy przesmażamy (pokrojone) w kolejności: cebulę,czosnek, paprykę, cukinię, kukurydzę. W trakcie smażenia lekko doprawiamy. W tym czasie można też dolać niewielką ilość wody a na koniec naszą kiełbasę oraz ogórek. Danie przykrywamy i dusimy do średniej miękkości papryki. Ostatnim krokiem jest użycie słodkich pomidorów. Zagęszczamy odrobiną koncentratu pomidorowego, doprawiamy ziołami. Słodki smak oddaje kukurydza, cebula oraz pomidory. Kwaśny ogórki. W razie potrzeby można dosypać cukru oraz wody z ogórków. Smacznego !