Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe z warzyw i kiełbasy
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4447
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4447
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Składniki
Kiełbasę kroimy i smażymy z dwóch stron na suchej patelni. Gdy już wypuści z siebie tłuszcz zdejmujemy ją, odkładamy i na tłuszczu z kiełbasy przesmażamy (pokrojone) w kolejności: cebulę,czosnek, paprykę, cukinię, kukurydzę. W trakcie smażenia lekko doprawiamy. W tym czasie można też dolać niewielką ilość wody a na koniec naszą kiełbasę oraz ogórek. Danie przykrywamy i dusimy do średniej miękkości papryki. Ostatnim krokiem jest użycie słodkich pomidorów. Zagęszczamy odrobiną koncentratu pomidorowego, doprawiamy ziołami. Słodki smak oddaje kukurydza, cebula oraz pomidory. Kwaśny ogórki. W razie potrzeby można dosypać cukru oraz wody z ogórków. Smacznego !