Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe burgery. Burgery panierowane w płatkach kukurydzianych i pieczone w piekarniku. Chrupiące, przypominają małe słoneczka, stąd ich nazwa :) Burgery można podać w bułkach hamburgerowych lub jako drugie danie z ziemniaczkami i surówką. Można je przygotować z dowolnego mięsa, dodać ulubionych ziół i przypraw. Polecam!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Płatki kruszymy w rękach, ale niezbyt drobno. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy, zioła. Dokładnie wyrabiamy masę. Z masy formujemy nieduże burgery. Burgery obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w płatkach i układamy na wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia blaszce. Piekarnik nagrzewany do 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika burgery spryskujemy odrobiną oliwy (lub smarujemy pędzelkiem). Pieczemy około 20-25 minut.