Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne spaghetti z nutką słonecznej kurkumy, otulone duszonymi warzywami i tartym parmezanem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Składniki
Szalotki kroimy w kostkę i szklimy je delikatnie na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Paprykę oraz marchewki kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do zeszklonej cebulki. Smażymy wszystko razem około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie zalewamy całość pomidorami krojonymi z puszki, dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sporą łyżeczkę cukru trzcinowego, tymianek, oregano, słodką oraz ostrą paprykę, przykrywamy i dusimy zawartość około 10 minut. Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dusimy kolejne 5 minut. Całość doprawiamy solą morską i czarnym pieprzem.
Podczas duszenia warzyw, gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki kurkumy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z duszonymi warzywami. Całość posypujemy drobno startym parmezanem. Życzę smacznego! :)