Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne spaghetti z nutką słonecznej kurkumy, otulone duszonymi warzywami i tartym parmezanem.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19273
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1700
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232147
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19273
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1700
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232147
Składniki
Szalotki kroimy w kostkę i szklimy je delikatnie na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Paprykę oraz marchewki kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do zeszklonej cebulki. Smażymy wszystko razem około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie zalewamy całość pomidorami krojonymi z puszki, dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sporą łyżeczkę cukru trzcinowego, tymianek, oregano, słodką oraz ostrą paprykę, przykrywamy i dusimy zawartość około 10 minut. Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dusimy kolejne 5 minut. Całość doprawiamy solą morską i czarnym pieprzem.
Podczas duszenia warzyw, gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki kurkumy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z duszonymi warzywami. Całość posypujemy drobno startym parmezanem. Życzę smacznego! :)