Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne spaghetti z nutką słonecznej kurkumy, otulone duszonymi warzywami i tartym parmezanem.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84884
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2194
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9777
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3520
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6880
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84884
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2194
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9777
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3520
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6880
Składniki
Szalotki kroimy w kostkę i szklimy je delikatnie na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Paprykę oraz marchewki kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do zeszklonej cebulki. Smażymy wszystko razem około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie zalewamy całość pomidorami krojonymi z puszki, dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sporą łyżeczkę cukru trzcinowego, tymianek, oregano, słodką oraz ostrą paprykę, przykrywamy i dusimy zawartość około 10 minut. Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dusimy kolejne 5 minut. Całość doprawiamy solą morską i czarnym pieprzem.
Podczas duszenia warzyw, gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki kurkumy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z duszonymi warzywami. Całość posypujemy drobno startym parmezanem. Życzę smacznego! :)