Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wypieku ciasta użyłam mąkę z ciecierzycy
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24939
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24939
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 109
Składniki
Dwie łyżki maki, drożdże i wodę mieszamy ze sobą, odstawiamy na 15 minut. Wyrośnięty zaczyn wlewamy do przesianej mąki ze solą, wyrabiamy. Podczas wyrabiania ciasta dolewamy olej. Umieszczamy w misce, nakrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po godzinie ciasto wałkujemy i przenosimy na blachę. Smarujemy keczupem, na to zioła i przyprawy, składniki jakie tylko chcemy. Moja propozycja podania jest również smaczna i polecam. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę również. Kiełbasę trzemy na grubszych oczkach. Całą pizzę pieczemy 30 minut w 200 *