Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3609
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3609
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobina soli.Jogurt połącz z musztardą i dokładnie wymieszaj .Mięso natrzyj sola,pieprzem,papryką,czosnkiem i zalej mieszanką jogurtu z musztardą.Całość odstaw na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce.Po tym czasie z mięsa usuń rękoma nadmiar zalewy jogurtowej. Każdy kawałek kurczaka zawiń w plastry boczku.
Tak przygotowane mięso włóż na ok.60min do piekarnika nagrzanego do 180 st.Piecz do zrumienienia boczku