Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1324
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 233
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1324
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 233
Składniki
Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobina soli.Jogurt połącz z musztardą i dokładnie wymieszaj .Mięso natrzyj sola,pieprzem,papryką,czosnkiem i zalej mieszanką jogurtu z musztardą.Całość odstaw na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce.Po tym czasie z mięsa usuń rękoma nadmiar zalewy jogurtowej. Każdy kawałek kurczaka zawiń w plastry boczku.
Tak przygotowane mięso włóż na ok.60min do piekarnika nagrzanego do 180 st.Piecz do zrumienienia boczku