Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7627
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2731
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7627
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2731
Składniki
Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobina soli.Jogurt połącz z musztardą i dokładnie wymieszaj .Mięso natrzyj sola,pieprzem,papryką,czosnkiem i zalej mieszanką jogurtu z musztardą.Całość odstaw na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce.Po tym czasie z mięsa usuń rękoma nadmiar zalewy jogurtowej. Każdy kawałek kurczaka zawiń w plastry boczku.
Tak przygotowane mięso włóż na ok.60min do piekarnika nagrzanego do 180 st.Piecz do zrumienienia boczku