Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona tuszka morszczuka podana z ziemniakami i surówką Colesław.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 394
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 394
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę kroimy w drobne paski, marchew obieramy i trzemy przez większe oczka, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki solimy, pieprzymy do smaku. Dodajemy 4-5 łyżek oliwy 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Gotową surówkę przykrywamy spożywczą folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Wykonanie dania: Rybę czyścimy z łusek, płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i nacieramy pieprzem cytrynowym, nie solimy (chyba że ktoś lubi soloną to niech sobie doprawi solą). Rybę smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kawałki ryby podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką. Smacznego!!!