Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona tuszka morszczuka podana z ziemniakami i surówką Colesław.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5795
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18948
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7321
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30960
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5795
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18948
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7321
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30960
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę kroimy w drobne paski, marchew obieramy i trzemy przez większe oczka, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki solimy, pieprzymy do smaku. Dodajemy 4-5 łyżek oliwy 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Gotową surówkę przykrywamy spożywczą folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Wykonanie dania: Rybę czyścimy z łusek, płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i nacieramy pieprzem cytrynowym, nie solimy (chyba że ktoś lubi soloną to niech sobie doprawi solą). Rybę smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kawałki ryby podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką. Smacznego!!!