Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad ze smażoną rybką miruną , którą bardzo lubię. W smaku przypomina dorsza. Oto mój przepis na tę wspaniałą , smaczną rybkę. Właśnie tak panierowaną lubię ją najbardziej o chrupiącej skórce. Polecam
patelnia, naczynia na panierkę, widelec, nóż, ręcznik papierowy,
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 4202
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2941
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 413
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 4202
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2941
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 413
Składniki
Rybę rozmrozić, lekko opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Po czym pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek natrzeć solą , pieprzem cytrynowym oraz przyprawą do ryb. Jajka rozbełtać w misce, do jednego głębokiego talerza wsypać mąkę, do drugiego bułkę tartą. Każdy kawałek obtaczać w mące następnie w rozbełtanym jajku i na koniec w bułce tartej. Wkładać na rozgrzany olej i smażyć z każdej strony na złoty , rumiany kolor. Podawać z ziemniaczkami i zasmażaną kapusta kiszoną. Rada; Ja miałam dość grube kawałki ryby więc zmniejszyłam płomień gazu i smażyłam trochę dłużej aby ryba nie była w środku surowa.
Przygotowanie ryby.
Smażenie.
Ryba gotowa do podania.