Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażona wątróbka wieprzowa, ziemniaki, ogórek.

Smażona wątróbka wieprzowa, ziemniaki, ogórek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1423 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 845

Wątróbka smażona z cebulą, podana z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę kroimy w pożądane kawałki, moczymy w kilku wodach, odciskamy z wody i odsączamy na sicie. Każdy kawałek wątróbki osuszamy w papierowych ręczniczkach. Doprawiamy pieprzem ziołowym (nie solimy) i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Długo nie smażymy, tylko do zarumienienia się kawałków.

  2. W między czasie smażymy pokrojoną w talarki cebule. Cebule przed smażeniem lekko solimy, posypujemy majerankiem. Gdy cebula jest ładnie zeszklona układamy na nie podsmażone na rumiany kolor kawałki wątróbki i dusimy około 10 minut pod przykryciem, na wolnym ogniu. Możemy podczas duszenia przemieszać wszystko. Uduszone wątróbki podajemy z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń