Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka smażona z cebulą, podana z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22559
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14874
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4665
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44425
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 622
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 635
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22559
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14874
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4665
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44425
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 622
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 635
Składniki
Wątróbkę kroimy w pożądane kawałki, moczymy w kilku wodach, odciskamy z wody i odsączamy na sicie. Każdy kawałek wątróbki osuszamy w papierowych ręczniczkach. Doprawiamy pieprzem ziołowym (nie solimy) i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Długo nie smażymy, tylko do zarumienienia się kawałków.
W między czasie smażymy pokrojoną w talarki cebule. Cebule przed smażeniem lekko solimy, posypujemy majerankiem. Gdy cebula jest ładnie zeszklona układamy na nie podsmażone na rumiany kolor kawałki wątróbki i dusimy około 10 minut pod przykryciem, na wolnym ogniu. Możemy podczas duszenia przemieszać wszystko. Uduszone wątróbki podajemy z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami. Smacznego!!!