Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone bioderka z kurczaka podane z ziemniakami, sałatką i marynowanym i papryczkami czereśniowymi.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99143
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 638
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5117
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99143
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 638
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5117
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Składniki
Wymyte, oczyszczone bioderka z kurczaka wkładamy do miski, nacieramy przyprawą do kurczaka, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Gdy bioderka będą ładnie zarumienione podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania wody. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone bioderka podajemy z ziemniakami, sałatką i marynowanymi papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!