Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone bioderka z kurczaka podane z ziemniakami, sałatką i marynowanym i papryczkami czereśniowymi.
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 434
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 80
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 97
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 43
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 434
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 80
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 97
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 43
Składniki
Wymyte, oczyszczone bioderka z kurczaka wkładamy do miski, nacieramy przyprawą do kurczaka, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Gdy bioderka będą ładnie zarumienione podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania wody. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone bioderka podajemy z ziemniakami, sałatką i marynowanymi papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!