Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone bioderka z kurczaka.

Smażone bioderka z kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1425 Ocena: 18416

Dodano:

Odsłon: 285

Smażone bioderka z kurczaka podane z ziemniakami, sałatką i marynowanym i papryczkami czereśniowymi.

Składniki

  • bioderka z kurczaka 2 szt.
  • cebula 3 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • przyprawa do kurczaka
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki 5 szt.
  • marynowane papryczki czereśniowe
  • sałatka warzywna z kapusty i papryk
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte, oczyszczone bioderka z kurczaka wkładamy do miski, nacieramy przyprawą do kurczaka, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

  2. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Gdy bioderka będą ładnie zarumienione podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania wody. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  3. Usmażone bioderka podajemy z ziemniakami, sałatką i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń