Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i marynowanymi plasterkami z ogórków.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163898
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 287
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163898
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 287
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Składniki
Wymyte i oczyszczone ćwiartki dobrze nacieramy solą i pieprzem. Natarte ćwiartki zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy ćwiartki na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie zagotowyjemy ziemniaki. Usmażone ćwiartki podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem i marynowanymi plasterkami z ogórków. Smacznego!!!