Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i marynowanymi plasterkami z ogórków.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8387
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8387
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Składniki
Wymyte i oczyszczone ćwiartki dobrze nacieramy solą i pieprzem. Natarte ćwiartki zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy ćwiartki na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie zagotowyjemy ziemniaki. Usmażone ćwiartki podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem i marynowanymi plasterkami z ogórków. Smacznego!!!