Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i marynowanymi plasterkami z ogórków.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 568
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 236
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 35
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 57
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 568
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 236
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 35
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 57
Składniki
Wymyte i oczyszczone ćwiartki dobrze nacieramy solą i pieprzem. Natarte ćwiartki zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy ćwiartki na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie zagotowyjemy ziemniaki. Usmażone ćwiartki podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem i marynowanymi plasterkami z ogórków. Smacznego!!!