Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka i filet z kaczki podany z ziemniakami i domowego wyrobu sałatką warzywną z kapusty, ogórka, papryk i cebuli oraz z ciemnymi oliwkami.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1573
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1573
Składniki
Wymyte, osączone z wody mięsa nacinamy na skórce żeby wytopił się z nich tłuszcz. Nacieramy czosnkiem i wszystkimi przyprawami. Filety i udka układamy na gorącej patelni i smażymy na małym ogniu pod przykryciem na złoty kolor. Przewracamy kilkakrotnie, dokładamy pokrojony czosnek i cebulkę oraz łodygi lubczyku. W między czasie gotujemy ziemniaki, odparowujemy i wkładamy na talerz razem z usmażonym mięsem. Do dania dodajemy sałatkę warzywną ze słoika (przepis na moim blogu) i ciemnymi oliwkami. Smacznego!!!