Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26226
Dodano: 04.03.2018
Odsłon: 490
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Surówka Coleslaw:
Kapustę drobno kroimy, marchew ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy, dodajemy sól, pieprz ziołowy, ocet jabłkowy i majonez. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na pół godziny żeby wszystkie składniki sałatki się przegryzły. Surówka jest idealna jako dodatek do dań obiadowych, ale i do różnego rodzajów kanapek.
Wykonanie dania:
Ćwiartki kurczaka dzielimy na połowy, pałki i bioderka. Myjemy, osuszamy, solimy, pieprzymy, dobrze wcieramy pieprz i sól. Kawałki kurczaka posypujemy pokrojonym lubczykiem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy wymyte w skórkach ziemniaki Parmentine, oraz robimy surówkę Coleslaw.
Usmażone kawałki kurczaka podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami Parmentine posypanymi natką pietruszki i z surówką Coleslaw z żurawiną.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)