Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki kurczaka z ziemniakami Parmentine podane z surówką Coleslaw. Polecam.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 892
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1957
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 892
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1957
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Składniki
Surówka Coleslaw: Kapustę drobno kroimy, marchew ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy, dodajemy sól, pieprz ziołowy, ocet jabłkowy i majonez. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na pół godziny żeby wszystkie składniki sałatki się przegryzły. Surówka jest idealna jako dodatek do dań obiadowych, ale i do różnego rodzajów kanapek.
Wykonanie dania: Ćwiartki kurczaka dzielimy na połowy, pałki i bioderka. Myjemy, osuszamy, solimy, pieprzymy, dobrze wcieramy pieprz i sól. Kawałki kurczaka posypujemy pokrojonym lubczykiem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy wymyte w skórkach ziemniaki Parmentine, oraz robimy surówkę Coleslaw.
Usmażone kawałki kurczaka podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami Parmentine posypanymi natką pietruszki i z surówką Coleslaw z żurawiną. Smacznego!!!