Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone kluski śląskie z okrasą, kiełbasą pieczoną i ostrymi papryczkami cherry.

Smażone kluski śląskie z okrasą, kiełbasą pieczoną i ostrymi papryczkami cherry.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1473 Ocena: 19397

Dodano:

Odsłon: 2165

Dziś zrobiłam podsmażane śląskie kluski z kiełbasą pieczeniową, skwarkami z boczku i cebuli, podane z ostrymi papryczkami cherry. Podsmażone, okraszone kluski śląskie są również smaczne podane bez sosu, troszkę w inny sposób. Polecam :)

Składniki

  • na 2 porcje:
  • ciasto na kluski śląskie 25 dag
  • kiełbasa pieczeniowa (grillowa) 1 kiełbaska
  • marynowane papryczki cherry 6 szt.
  • cebula 1 mała
  • boczek lub podgardle wędzone 3-4 plastry
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z ciasta formujemy kluski z wgnieceniem.

  2. Uformowane kluski gotujemy w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch 2-3 minuty. Ugotowane kluski wyjmujemy łyżką cedzakową, studzimy.

  3. W między czasie smażymy na patelni drobno pokrojone plastry boczku lub podgardla wędzonego z cebulą. Kroimy kiełbasę w kawałki dwu centymetrowe i dodajemy do smażących się skwarek. Do podsmażonych skwarek i kiełbasy dodajemy ostudzone kluski śląskie. Obsmażamy je z obu stron.

  4. Podsmażone kluski wykładamy na talerz, polewamy okrasą ze skwarkami i cebulą, dodajemy kawałki kiełbasy, po 3 papryczki cherry.

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 31 października 2017 Pysznie,tylko ja bym bardziej podsmażyła kluski...mniammm:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń