Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam podsmażane śląskie kluski z kiełbasą pieczeniową, skwarkami z boczku i cebuli, podane z ostrymi papryczkami cherry. Podsmażone, okraszone kluski śląskie są również smaczne podane bez sosu, troszkę w inny sposób. Polecam :)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Z ciasta formujemy kluski z wgnieceniem.
Uformowane kluski gotujemy w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch 2-3 minuty. Ugotowane kluski wyjmujemy łyżką cedzakową, studzimy.
W między czasie smażymy na patelni drobno pokrojone plastry boczku lub podgardla wędzonego z cebulą. Kroimy kiełbasę w kawałki dwu centymetrowe i dodajemy do smażących się skwarek. Do podsmażonych skwarek i kiełbasy dodajemy ostudzone kluski śląskie. Obsmażamy je z obu stron.
Podsmażone kluski wykładamy na talerz, polewamy okrasą ze skwarkami i cebulą, dodajemy kawałki kiełbasy, po 3 papryczki cherry.
Smacznego!!!