Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzadko mozna przyrzadzic smaczne i zdrowe danie w ciagu 5 minut. Smazone krewetki sa doskonalym przykladem na takie danie, które smakuje zarówno z chrupiacym pieczywem i lampka dobrego wina jak i tez dodane do innych potraw. W tym wypadku udoskonalily tarte szparagowa.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 915
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 915
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Obrac skórke z cytryny i pokroic zielona czesc czosnku, jesli nie mamy, zastapic ja bulwa czosnku. Rozgrzac olej w bardzo goracej patelni. Dodac krewetki, skórke z cytryny, czosnek i rozmaryn. Doprawic sola, pieprzem i platkami chili i smazyc przez ok. 3 minuty, nie dluzej - jedynie do momentu gdy zmienia kolor. Dluzsze smazenie sprawia, ze robia sie gumiaste. Dodac masło, wymieszac wszystko i ulozyc na talerzu.
Mozna je podawac jako osobne danie, tylko z pieczywem lub jako dodatek do innych potraw, w tym wypadku do tarty ze szparagami.