Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone młode podgrzybki:

Smażone młode podgrzybki:

Autor:

Przepisów i artykułów: 478 Ocena: 4414

Dodano:

Odsłon: 145

Świeże grzyby nie potrzebują wielu dodatków. Najlepiej smakują z masłem, solą , pieprzem i czosnkiem (jeśli lubimy).

Składniki

  • 30-40 dag ugotowanych grzybków (same młode łebki)
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku (można pominąć, jeśli nie lubimy)
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone młode podgrzybki:

Przygotowanie

  1. Grzyby (same łebki) umyć pod bieżącą wodą .
    Zagotować wodę z solą. Wrzucić grzyby i gotować 10 minut.
    Przelać na sito. Odsączyć.
    Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę i lekko ją zeszklić.
    Dodać grzyby, masło i przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
    Smażyć na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.
    Po przełożeniu na talerz, posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń