Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad z rybą w roli głównej, czyli smażone polędwiczki z morszczuka. Do nich surówka z kapusty kiszonej i ziemniaki. Szybko i smacznie.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 398
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 65
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 398
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 65
Składniki
Rybę myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy sokiem z cytryny, obtaczamy w soli, pieprzu, papryce i przyprawie do ryb.
Na patelni rozgrzewamy olej. Przyprawione kawałki ryby obtaczamy w mące i układamy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Smażymy z obu stron na rumiano. Morszczuk gotowy!
Jeśli mamy polędwiczki średniej grubości, zazwyczaj wystarczy 5 minut smażenia z każdej strony. Ważne, by nie przesuwać i nie przekręcać ryby zbyt wcześnie. Mąka , w której obtaczaliśmy rybę musi się dobrze zrumienić, by ryba nie rozpadała się i zachowała w sobie więcej soków. Rybę smażymy zawsze na odkrytej patelni i nie przykrywamy jej po usmażeniu. Tylko wtedy będzie odpowiednio chrupiąca. Rybę smażymy w dużej ilości oleju. Oto nasza propozycja surówki z kiszonej kapusty, doskonałego dodatku do morszczuka: https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-surowka-z-kiszonej-kapusty,1981590,walek.html