Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakopiańska wersja czesko- słowackiego Smażenego Syra. Tradycyjnie podawany z tatarską omacką. Miałam świeżą dostawę bundzu od rodziny a kto nie lubi smażonego sera, jeśli choć raz spróbował go w Czechach lub Słowacji.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4926
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4926
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Młody bundz jest słodkawy, drugiego dnia staje się kwaskowy ale też jest dobry. Dobrze się mrozi, cześć zużyłam od razu a część zamroziłam aby nie skwaśniał. Pokroiłam go na centymetrowe plastry i posypałam solą, pieprzem i suszonym czosnkiem.
Zrobiłam sos, posiekałam dodatki i wymieszałam z majonezem.
Panierowałam ser jak kotlet, w mące, rozkłóconym jaju i w bułce tartej. Smażyłam na rumiano. Podałam tradycyjnie z sosem tatarskim i smażonymi bramborami. Ser nie rozlewa się tak jak żółty, przez co łatwiej się smaży.
Smacznego :)