Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakopiańska wersja czesko- słowackiego Smażenego Syra. Tradycyjnie podawany z tatarską omacką. Miałam świeżą dostawę bundzu od rodziny a kto nie lubi smażonego sera, jeśli choć raz spróbował go w Czechach lub Słowacji.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10922
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3537
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2625
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10922
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3537
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2625
Składniki
Młody bundz jest słodkawy, drugiego dnia staje się kwaskowy ale też jest dobry. Dobrze się mrozi, cześć zużyłam od razu a część zamroziłam aby nie skwaśniał. Pokroiłam go na centymetrowe plastry i posypałam solą, pieprzem i suszonym czosnkiem.
Zrobiłam sos, posiekałam dodatki i wymieszałam z majonezem.
Panierowałam ser jak kotlet, w mące, rozkłóconym jaju i w bułce tartej. Smażyłam na rumiano. Podałam tradycyjnie z sosem tatarskim i smażonymi bramborami. Ser nie rozlewa się tak jak żółty, przez co łatwiej się smaży.
Smacznego :)