Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakopiańska wersja czesko- słowackiego Smażenego Syra. Tradycyjnie podawany z tatarską omacką. Miałam świeżą dostawę bundzu od rodziny a kto nie lubi smażonego sera, jeśli choć raz spróbował go w Czechach lub Słowacji.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8226
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8226
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Składniki
Młody bundz jest słodkawy, drugiego dnia staje się kwaskowy ale też jest dobry. Dobrze się mrozi, cześć zużyłam od razu a część zamroziłam aby nie skwaśniał. Pokroiłam go na centymetrowe plastry i posypałam solą, pieprzem i suszonym czosnkiem.
Zrobiłam sos, posiekałam dodatki i wymieszałam z majonezem.
Panierowałam ser jak kotlet, w mące, rozkłóconym jaju i w bułce tartej. Smażyłam na rumiano. Podałam tradycyjnie z sosem tatarskim i smażonymi bramborami. Ser nie rozlewa się tak jak żółty, przez co łatwiej się smaży.
Smacznego :)