Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakopiańska wersja czesko- słowackiego Smażenego Syra. Tradycyjnie podawany z tatarską omacką. Miałam świeżą dostawę bundzu od rodziny a kto nie lubi smażonego sera, jeśli choć raz spróbował go w Czechach lub Słowacji.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2293
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4379
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1305
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 282
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2293
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4379
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1305
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 282
Składniki
Młody bundz jest słodkawy, drugiego dnia staje się kwaskowy ale też jest dobry. Dobrze się mrozi, cześć zużyłam od razu a część zamroziłam aby nie skwaśniał. Pokroiłam go na centymetrowe plastry i posypałam solą, pieprzem i suszonym czosnkiem.
Zrobiłam sos, posiekałam dodatki i wymieszałam z majonezem.
Panierowałam ser jak kotlet, w mące, rozkłóconym jaju i w bułce tartej. Smażyłam na rumiano. Podałam tradycyjnie z sosem tatarskim i smażonymi bramborami. Ser nie rozlewa się tak jak żółty, przez co łatwiej się smaży.
Smacznego :)