Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne błyskawiczne danie. Tym razem w wersji orientalnej.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 392
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7814
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13420
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 392
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7814
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13420
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Składniki
Z piersi kaczki usuwamy skórę. Filet dzielimy wzdłuż na pół. Następnie nakłuwamy, nacieramy sosem, obtaczamy w mące i odstawiamy. W tym czasie gotujemy makaron, który odcedzamy. Boczniaki i paprykę kroimy na paski. Na rozgrzany olej arachidowy wrzucamy grzyby i paprykę dodajemy sos sojowy, cukier palmowy i posiekane ząbki czosnku. Po chwili wrzucamy makaron, cały czas mieszając dodajemy sos ostrygowy. Składniki dokładnie łączyny. W tym czasie, na rozgrzany olej rzepakowy kładziemy filety i smażymy na złoto z obu stron. Filety podajemy z makaronem i posiekanym szczypiorem.