Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne błyskawiczne danie. Tym razem w wersji orientalnej.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 231
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1023
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 231
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1023
Składniki
Z piersi kaczki usuwamy skórę. Filet dzielimy wzdłuż na pół. Następnie nakłuwamy, nacieramy sosem, obtaczamy w mące i odstawiamy. W tym czasie gotujemy makaron, który odcedzamy. Boczniaki i paprykę kroimy na paski. Na rozgrzany olej arachidowy wrzucamy grzyby i paprykę dodajemy sos sojowy, cukier palmowy i posiekane ząbki czosnku. Po chwili wrzucamy makaron, cały czas mieszając dodajemy sos ostrygowy. Składniki dokładnie łączyny. W tym czasie, na rozgrzany olej rzepakowy kładziemy filety i smażymy na złoto z obu stron. Filety podajemy z makaronem i posiekanym szczypiorem.