Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty szybki ale jakże pyszny przepis na kalafior, którego wszyscy na pewno uwielbiamy. Można go robić na różne sposoby, ale najlepszy jest smażony właśnie tak. Jest fajnym daniem obiadowym.
garnek, nóż, durszlak, widelec, miska, naczynia do panierki,
Szybka i smaczna
Odsłon: 13906
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10247
Szybka i smaczna
Odsłon: 13906
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10247
Składniki
Kalafior oczyścić z liści, wyciąć głąb, opłukać a następnie zalać wodą. Dodać soli i gotować do miękkości, (ale nie rozgotować). Po ugotowaniu odsączyć na durszlaku. Jajka rozbełtać dodać mleko oraz przyprawy. Odsączony kalafior panierować w jajku a naste pnie w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i jajkiem sadzonym. Kalafior smakuje równie dobrze jako samodzielne danie.
Kalafior gotowy do podania.