Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś danie z nutą egzotyki możliwe do przygotowania w każdej polskiej kuchni czyli makaron smażony po chińsku, serdecznie polecam :-)
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 548
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 643
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5451
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4784
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 995
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8503
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 548
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 643
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5451
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4784
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 995
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8503
Składniki
1. Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki, paprykę kroimy w paski, marchewkę w słupki, cebulę w drobną kostkę a ćwierć kapusty pekińskiej siekamy. 2. Przygotowujemy sos: wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, na końcu dodajemy łyżeczkę masła orzechowego, mieszamy i odkładamy na bok. 3. W większym garnku, lub w woku, rozgrzewamy oliwę i przekładamy pokrojoną pierś kurczaka, solimy i smażymy. Nastawiamy wodę na makaron. 4. Następnie przyprawiamy mieloną papryką i przyprawą chińską 5 smaków, mieszamy i smażymy 2-3 minuty. 5. Zmniejszamy temperaturę pod garnkiem, przesuwamy mięso i w wolne miejsce wbijamy jajko, które rozkłócamy, mieszamy, smażymy. 6. Następnie dodajemy warzywa: najpierw cebulę, smażymy 2-3 minuty, później marchewkę i smażymy 2-3 minuty i paprykę i znów smażymy 2-3 minuty. 7. Do osolonego wrzątku wrzucamy makaron i gotujemy, aż zmięknie. 8. Danie przyprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym lub dodajemy 2-3 ząbki świeżego czosnku przeciśniętego przez praskę. 9. Dodajemy garść mrożonej fasolki szparagowej i garść mrożonego groszku, smażymy 2-3 minuty. 10. Następnie dodajemy posiekaną kapustę pekińską, mieszamy smażymy. 11. W tym momencie makaron powinien być już ugotowany i przekładamy do do garnka z naszym daniem, mieszamy i smażymy 2-3 minuty. 12. Teraz jest już czas na sos, wlewamy go do dania, mieszamy i jeszcze razem wszystko smażymy 3-4 minuty i danie gotowe. Podajemy posypane szczypiorkiem. Danie jest przepyszne, serdecznie polecam i życzę smacznego :-)