Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażony morszczuk, ziemniaki i surówka.

Smażony morszczuk, ziemniaki i surówka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1612 Ocena: 23094

Dodano:

Odsłon: 216

Panierowany, smażony filet z morszczuka podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Smażony morszczuk, ziemniaki i surówka.

Przygotowanie

  1. Surówka:

    Do odciśniętej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, wlewamy 2 łyżki oliwy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku, dokładnie mieszamy.

  2. Danie:

    Oczyszczone, wypłukane w bieżącej wodzie filety morszczuka osuszamy ręczniczkami papierowymi. Doprawiamy pieprzami i solą, panierujemy w tartej bułce i jajku, smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę z kiszonej kapusty i cebuli. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń