Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Męska wersja pierogów .
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5137
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2139
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5137
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2139
Składniki
Cebulę obieramy , kroimy w pół piórka i podsmażamy na maśle na złoty kolor . Pieczarki obieramy, kroimy drobno i dokładamy do cebuli , dokładamy kulki , liść laurowy , gałka muszkatołowa i dusimy do odparowania wody . Studzimy . Plastry schabu przecinamy w połowie ale nie docinamy do końca ( tak jak na rolady ) rozbijamy jak na kotlety schabowe i oprószamy przyprawa do mięsa , pieprzem i słodka papryka . Na jednej połowie rozkładamy pieczarki i przykrywamy drugą częścią . Dociskamy .
Następnie nasz pieróg schabowy panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju .
Następnie odsączamy na ręczniku papierowym . Przekładamy do piekarnika na 200 °C na około 20 minut .ączamy na ręczniku papierowym