Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Męska wersja pierogów .
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1292
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5824
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18442
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1292
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5824
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18442
Składniki
Cebulę obieramy , kroimy w pół piórka i podsmażamy na maśle na złoty kolor . Pieczarki obieramy, kroimy drobno i dokładamy do cebuli , dokładamy kulki , liść laurowy , gałka muszkatołowa i dusimy do odparowania wody . Studzimy . Plastry schabu przecinamy w połowie ale nie docinamy do końca ( tak jak na rolady ) rozbijamy jak na kotlety schabowe i oprószamy przyprawa do mięsa , pieprzem i słodka papryka . Na jednej połowie rozkładamy pieczarki i przykrywamy drugą częścią . Dociskamy .
Następnie nasz pieróg schabowy panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju .
Następnie odsączamy na ręczniku papierowym . Przekładamy do piekarnika na 200 °C na około 20 minut .ączamy na ręczniku papierowym