Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąga w najprostszej dla mnie postaci, chrupiący z wierzchu i delikatny w środku.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 211
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 963
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 786
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 211
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 963
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 786
Składniki
Rybę dokładnie płuczemy , owijamy ręcznikiem papierowym i odkładamy na chwilkę, aby się osuszył. Wysuszonego pstrąga solimy lekko solą z wierzchu i w środku ryby, a następnie odstawiamy na około godzinę.
Po godzinie kroimy pstrąga wzdłużna na pół i oczyszczamy go z ości.
Po oczyszczeniu ryby z ości kroimy ją na kawałki. Każdy kawałek oprószamy solą i pieprzem. Każdy kawałek pstrąga obtaczamy w mące.
Na patelni na małym ogniu rozgrzewamy oliwę. Jak oliwa będzie już gorąca smażymy na niej ryby po kilka minut z każdej strony, na wolnym ogniu.
Jak rybka nabierze złotawego koloru wtedy wykładamy ją na papierowy ręcznik na chwilkę i od razu podajemy jak jest jeszcze gorąca. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd