Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąga w najprostszej dla mnie postaci, chrupiący z wierzchu i delikatny w środku.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 44
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2581
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3813
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 44
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2581
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3813
Składniki
Rybę dokładnie płuczemy , owijamy ręcznikiem papierowym i odkładamy na chwilkę, aby się osuszył. Wysuszonego pstrąga solimy lekko solą z wierzchu i w środku ryby, a następnie odstawiamy na około godzinę.
Po godzinie kroimy pstrąga wzdłużna na pół i oczyszczamy go z ości.
Po oczyszczeniu ryby z ości kroimy ją na kawałki. Każdy kawałek oprószamy solą i pieprzem. Każdy kawałek pstrąga obtaczamy w mące.
Na patelni na małym ogniu rozgrzewamy oliwę. Jak oliwa będzie już gorąca smażymy na niej ryby po kilka minut z każdej strony, na wolnym ogniu.
Jak rybka nabierze złotawego koloru wtedy wykładamy ją na papierowy ręcznik na chwilkę i od razu podajemy jak jest jeszcze gorąca. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd