Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycąca pasta z boczkiem,pieczarkami,śmietanką i parmezanem ;-) po takiej bombie kalorycznej można już tylko mieć ochotę na filiżankę espresso ;-)
cebulkę kroimy w piórka,czosnek miażdżymy,boczek kroimy w większą kostkę,pieczarki na małe plastry średniej grubości
ścieramy drobno parmezan ( do sosu ) i drugą stroną tarki ścieramy dłuższe płaty parmezanu do ułożenia na gotowej już paście
siekamy zieloną pietruszkę
tagliatelle gotujemy al dente
na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulkę i czosnek,szklimy,dodajemy boczek,chwilę przesmażamy,następnie wrzucamy pieczarki i smażymy razem następną chwilę ciut dłuższą
cały podkład zalewamy śmietanką,mieszamy i już na nieco mniejszym ogniu delikatnie dusimy,doprawiamy pieprzem i solą
po odparowaniu śmietanki,dodajemy starty parmezan i gotujemy wszystko razem do konsystencji kremowego sosu
na patelnię dodajemy tagliatelle,mieszamy wszystko,posypujemy pietruszką i tak wymieszane podajemy
pastę dekorujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi i plastrami parmezanu
Smaczności ;-)
Przepis dnia
Lekkie, orzeźwiające, wiosenno - letnie danie.
Odsłon: 15132
Kolejna wariacja w temacie szpinak. Proste, szybkie, tanie i bardzo dobre tag...
Odsłon: 12036
dzisiaj u mnie tagliatelle na kolację ;-) mega ekspresowe danie ;-)
Odsłon: 1061
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 11
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 55
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 449
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 369
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 11
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 55
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 449
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 369
Składniki
cebulkę kroimy w piórka,czosnek miażdżymy,boczek kroimy w większą kostkę,pieczarki na małe plastry średniej grubości ścieramy drobno parmezan ( do sosu ) i drugą stroną tarki ścieramy dłuższe płaty parmezanu do ułożenia na gotowej już paście siekamy zieloną pietruszkę tagliatelle gotujemy al dente
na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulkę i czosnek,szklimy,dodajemy boczek,chwilę przesmażamy,następnie wrzucamy pieczarki i smażymy razem następną chwilę ciut dłuższą cały podkład zalewamy śmietanką,mieszamy i już na nieco mniejszym ogniu delikatnie dusimy,doprawiamy pieprzem i solą po odparowaniu śmietanki,dodajemy starty parmezan i gotujemy wszystko razem do konsystencji kremowego sosu na patelnię dodajemy tagliatelle,mieszamy wszystko,posypujemy pietruszką i tak wymieszane podajemy pastę dekorujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi i plastrami parmezanu Smaczności ;-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Dania główne
Makaron z fasolka szparagowa
Dania główne
Moje Czebureki
Dania główne
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Dal- wariacja na temat
Dal, potrawa kuchni indyjskiej, jest aromatyczny i sycący. Zaserwowany z ryże...
Odsłon: 17
Makaron z fasolka szparagowa
Szybki i prosty obiad
Odsłon: 42