Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis nie jest żadnym zaskoczeniem. To klasyka, obowiązkowa pozycja w notatniku kucharza. Piersi kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej są soczyste w środku i ładnie przyrumienione na zewnątrz. Przepis jest bardzo czysty, ponieważ nie brudzi patelni ani kuchenki.
Air Fryer
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13573
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4266
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43189
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13573
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4266
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43189
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Składniki
Piersi po uprzednim oczyszczeniu nakłuwamy nożem i w powstałe kieszonki wciskamy czosnek. Ziemniaki obieramy, płuczemy i przekrawamy na dwa lub trzy w zależności od wielkości. Ziemniaki oraz piersi smarujemy nieznaczną ilością oleju. Posypujemy ulubionymi przyprawami i układamy na górze warzywa.
W maszynie wybieramy tryb kurczaka i ustawiamy 180 stopni oraz czas 50 minut. W połowie czasu warto otworzyć szufladę i sprawdzić stan potrawy.
U mnie danie wyszło wybitnie delikatne ! ziemniaki lekko chrupkie na zewnątrz, w środku idealnie miękkie. Kurczak delikatny i miękki a w środku wilgotny i niesamowicie aromatyczny. Polecam zamarynować mięso w przyprawach kilka godzin wcześniej. Jak na pierwsze użycie tego sprzętu jestem pozytywnie zaskoczony i z pewnością jest to rozwiązanie godne polecenia !