Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczyste kotlety z udek

Soczyste kotlety z udek

Autor:

Przepisów i artykułów: 742 Ocena: 15354

Dodano:

Odsłon: 14369

Pierwszy raz jadłam to danie u znajomych spod Myślenic, i byłam zachwycona jak niedrogo i smacznie można zjeść. Kto raz spróbuje nie tknie już kotleta z piersi.

Składniki

  • Uda krótkie z kurczaka, ja uzyłam ze skórą 1 szt osoba
  • sól i chili, lub przyprawa do kurczaka
  • Jajo kurze
  • mąka pszenna
  • Bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia u mnie olej rzepakowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Soczyste kotlety z udek

Przygotowanie

  1. Wyluzowałam uda, posypałam je przyprawami i opanierowałam.
    Usmażyłam na rumiano, ale nie na bardzo dużym gazie, bo są grube. Muszą być usmażone w środku i się nie spalić.
    Kotlet można nakłuć, płyn powinien być klarowny.

    Są niewiarygodnie smaczne, wilgotne, kto raz spróbuje nie zje kotleta z piersi.

    * Zero vaste: Kości dodałam do niedzielnego rosołu a ugotowane kości trafiły do psa rodziców. Tak, pies rodziców je każde kości ale tylko gotowane.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń