Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Głównym składnikiem jest oczywiście filet z kurczaka. Mięso jest delikatne i soczyste. Idealnie pasuje do ryżu z sosem słodkokwaśnym.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11856
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8514
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155323
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1156
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11856
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8514
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155323
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1156
Składniki
Filet kroimy na paski. Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wkładamy paski fileta. Bierzemy 3 jajka i oddzielamy żółtko od białka. Żółtko wlewamy do fileta, białko do pustej miski.Do kurczaka dajemy pół łyżeczki soli oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy i zostawiamy na pół godziny. Po pół godziny do białek dajemy pół łyżeczki soli i ubijamy. Gdy piana gotowa sypiemy 3 łyżki mąki do fileta i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Paski fileta obtaczamy w białku i smażymy z każdej strony po około 2 minuty. Gotowe wykładamy na papierowy ręcznik. Można podać z ryżem w sosie słodkokwaśnym lub innym zależnie od swojego gustu.