Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowa odsłona tradycyjnego kotleta schabowego z nietuzinkowymi dodatkami
Tłuczek do mięsa, 2 pojemniki do panierki mokrej i suchej, widelec, patelnia
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93840
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2704
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3530
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1624
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2299
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93840
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2704
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3530
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1624
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2299
Składniki
Jajka, majonez, paprykę słodką, czosnek, sól i pieprz wymieszać razem na jednolity sos o konsystencji jogurtu naturalnego, który powinien być lekko za słony i pikantny. Można doprawić według własnych upodobań. Odstawić na 10 minut by składniki się przegryzły. Po tym czasie obtaczać kotlety w sosie a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. POLECAM SMACZNIE! Majonez nadaje soczystości kotletom, a przyprawy smaku, którego nie można zapomnieć. Propozycja podania na zdjęciu.