Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowa odsłona tradycyjnego kotleta schabowego z nietuzinkowymi dodatkami
Tłuczek do mięsa, 2 pojemniki do panierki mokrej i suchej, widelec, patelnia
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5798
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5798
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 289
Składniki
Jajka, majonez, paprykę słodką, czosnek, sól i pieprz wymieszać razem na jednolity sos o konsystencji jogurtu naturalnego, który powinien być lekko za słony i pikantny. Można doprawić według własnych upodobań. Odstawić na 10 minut by składniki się przegryzły. Po tym czasie obtaczać kotlety w sosie a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. POLECAM SMACZNIE! Majonez nadaje soczystości kotletom, a przyprawy smaku, którego nie można zapomnieć. Propozycja podania na zdjęciu.