Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne danie, wspaniałe na obiad lub kolację. Dzięki plastrom boczku, delikatne piersi kurczaka nabierają bardzo wyrafinowanego smaku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20793
Składniki
Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dzielimy na połówki.
Do 3 łyżek oleju dodajemy łyżkę curry i tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Kurczaka przekładamy do miski, posypujemy solą do smaku i zalewamy jogurtem. Następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Filety wyjmujemy z marynaty i każdą z połówek owijamy dwoma plasterkami boczku.
Układamy na rozgrzanej patelni, posypujemy kolorowym pieprzem i smażymy z obu stron - na złoto.
Smacznego :)