Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne danie, wspaniałe na obiad lub kolację. Dzięki plastrom boczku, delikatne piersi kurczaka nabierają bardzo wyrafinowanego smaku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dzielimy na połówki.
Do 3 łyżek oleju dodajemy łyżkę curry i tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Kurczaka przekładamy do miski, posypujemy solą do smaku i zalewamy jogurtem. Następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Filety wyjmujemy z marynaty i każdą z połówek owijamy dwoma plasterkami boczku.
Układamy na rozgrzanej patelni, posypujemy kolorowym pieprzem i smażymy z obu stron - na złoto.
Smacznego :)