Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w keczupie i coli to świetna propozycja na obiad lub po prostu uroczystość. Jeśli jeszcze nigdy nie jedliście tak przygotowanego kurczaka to koniecznie wypróbuj mój przepis a od razu się w nim zakochasz;)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Składniki
Pałki umyć i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, papryką a czosnek przecisnąć przez praskę i wetrzeć w kurczaka. Odstawić do lodówki na ok 20 minut.
Do rondelka wlać colę, keczup oraz miód. Wszystko gotować na małym ogniu przez jakieś 15 minut co jakiś czas mieszając. Sos lekko się zredukuję i troszkę zgęstnieje. Do naczynia żaroodpornego włożyć przyprawione pałki, zalać gorącym sosem i piec w 180 C przez ok 1,5 godziny. Pałki można co jakiś czas obracać w piekarniku, tak by nabrały smaku coli i keczupu. Po upieczeniu kurczak jest soczysty a sos zredukowany i lekko gęsty. Takie danie sprawdzi się na każdy obiad lub uroczystość. Gorąco polecam . Smacznego!!