Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab marynowany w przyprawach, pieczony w rękawie jest soczysty i pyszny nie tylko w święta. Rewelacyjne mięsko na zimno do kanapek lub na ciepło z sosem do obiadu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336638
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3748
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422852
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2503
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336638
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3748
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422852
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2503
Składniki
Wodę w garnku zagotować, zdjąć z ognia, włożyć mięso na 5 minut.
Następnie natrzeć solą i pieprzem.
Do miski włożyć wszystkie przygotowane składniki marynaty, wymieszać.
Mięso obtoczyć w marynacie, ułożyć w naczyniu, przykryć i włożyć do lodówki na całą noc.
Przed pieczeniem mięso przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, nakłuć w kilku miejscach wykałaczką i wstawić na 1 godzinę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Po upływie pół godziny przeciąć folię, oblać powstałym sosem i pozostawić w piekarniku, aby mięso nabrało rumianego koloru.