Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab marynowany w przyprawach, pieczony w rękawie jest soczysty i pyszny nie tylko w święta. Rewelacyjne mięsko na zimno do kanapek lub na ciepło z sosem do obiadu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Wodę w garnku zagotować, zdjąć z ognia, włożyć mięso na 5 minut.
Następnie natrzeć solą i pieprzem.
Do miski włożyć wszystkie przygotowane składniki marynaty, wymieszać.
Mięso obtoczyć w marynacie, ułożyć w naczyniu, przykryć i włożyć do lodówki na całą noc.
Przed pieczeniem mięso przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, nakłuć w kilku miejscach wykałaczką i wstawić na 1 godzinę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Po upływie pół godziny przeciąć folię, oblać powstałym sosem i pozostawić w piekarniku, aby mięso nabrało rumianego koloru.